BUDDYSUN - rešitev za solarne in fotovoltaične panele

Strehe so pogosto priljubljeno zbirališče golobov, ki jih pritegne toplota, ki uhaja skozi strešne kritine in dimnike.

Golobi podnevi počivajo na topli površini sončnih plošč, ponoči pa spijo in gnezdijo pod njimi.

Več informacij najdete v spodnjih primerih ? in v videih na ? tej povezavi.

Buddysun - je inovativna pregrada v boju proti nastanitvi golobov

Primer brez zaščite

BUDDYSUN JE INOVATIVNI SISTEM ZA ZAŠČITO SOLARNIH IN FOTOVOLTAIČNIH PLOŠČ

Ko je streha opremljena s sistemom solarnih panelov, se zaradi sončnega sevanja segrevajo paneli in prostor pod njimi.

Golobi podnevi počivajo na topli površini sončnih celic, ponoči pa spijo in gnezdijo pod njimi.

Njihovi močno kisli iztrebki hitro povzročijo, da steklo porjavi, kar povzroči hiter upad delovanja sončnih panelov.

Posledična uporaba agresivnih in abrazivnih čistilnih sredstev vodi do nadaljnjih poškodb površine plošč, ki se še bolj razkrojijo in pokvarijo.

Še več, gnezda in iztrebke med ploščami in strešno kritino sčasoma dež izpere v žlebove. S tem je odtekanje vode po žlebovih in odtočnih ceveh ovirano in deževnica se preliva preko roba po fasadi.

Zaščita - primer 1

BUDDYSUN je inovativna in zaščitna ovira v boju proti nastanitvi golobov. BUDDYSUN je nepogrešljiva pregrada, razvita posebej za preprečevanje dostopa golobom v prostor med streho in sončnimi paneli.

Vrzel med ploščami in površino strehe golobom ponuja prijeten prostor za gnezdenje in spanje, kar povzroča vrsto težav, kot so nabiranje iztrebkov, prisotnost škodljivcev, žuželk, bakterij in virusov ter zamašene žlebove.

Pregrada je nameščena s posebej za to oblikovanim izdelkom BUDDYTAPE, dvostranskim lepilnim trakom z visoko stopnjo odpornosti na atmosferske pogoje, nihanja temperature, vode, snega in smoga. Za namestitev pregrade BUDDYSUN ni potrebno vrtati v okvir sončne plošče .

Zaščita - primer 2

Namestitev je enostavna, hitra in varna. Ko pregrado namestimo in pravilno prilagodimo, bo golobom preprečila vračanje oziroma zadrževanje pod ploščo.

Zahvaljujoč posebni obliki in materialu (aluminij 8/10) se pregrada prilagaja vsem oblikam plošč in različnim nihanjem strehe, zaradi česar delovanje sončnega sistema ni spremenjeno.

Zaščita - primer 3

Pregrade so izdelane iz barvanega aluminija z lastnostmi, ki omogočajo uporabo na vseh vrstah sončnih plošč in strešnih kritin, ne da bi to vplivalo na njihovo delovanje.

Posebne reže in luknje BUDDYSUN pregrad so sestavni in temeljni del izdelka, saj omogočajo optimalno kroženje zraka pod ploščami.

Namestitev s posebnim dvostranskim lepilnim trakom BUDDYTAPE omogoča enostavno in izjemno hitro namestitev. Pregrada BUDDYSUN je na voljo v praktičnih trakovih dolžine 1 metra, ki jih je enostavno prilagoditi tudi brez uporabe posebnih orodij in so idealni za zatesnitev vrzeli do 22 cm v višino.